“Een gevoelig, muzikaal temperament”: zo werd Geert Soenen omschreven door de Hongaarse dirigent Ivan Fischer. Geert begon zijn loopbaan als trompettist en pianist, maar is momenteel actief als dirigent en docent aan het Conservatorium van Gent. Geert behaalde diploma’s voor notenleer, muziekgeschiedenis, trompet, geschreven harmonie, piano en een hoger diploma kamermuziek aan het Conservatorium van Gent. Daarna trok hij verder naar het Conservatorium van Den Haag, waar hij zijn opleiding als dirigent verder zette en er het diploma orkestdirectie behaalde.

Music is the strongest form of magic. And I hope I can make it happen!

Geert werkte onder andere samen met het Prague Philharmonic Chamber Orchestra, het Symfonieorkest van Vlaanderen en het koor van de Vlaamse Opera, waar hij ook assistent was van verscheidene vooraanstaande dirigenten en met talrijke koren en ontelbare binnen-en buitenlandse solisten heeft samengewerkt. Momenteel is hij ook dirigent van de koren Fa.Si.nant uit Baarle en van Cantandum uit Gent.

Intussen dirigeerde hij een indrukwekkend repertoire van zowel symfonische muziek als opera’s, operettes, musicals, oratoria, creaties en koormuziek bij elkaar. Zo leidde hij enkele jaren geleden met groot succes uitvoeringen van o.a. de Tiende Symfonie van Shostakovich en de Eerste Symfonie van Mahler in Gent en Antwerpen (De Singel) waarvoor ons orkest de handen in elkaar sloeg met Jong Symfonisch Antwerpen van Amaj.